NASTAVAK ŠIRENJA

Sveučilište Algebra pokrenulo novi studij digitalne ekonomije

Poslovna ekonomija i digitalno poslovanje novi je studij koji će otvoriti vrata svima koji žele upoznati svijet izvan granica tradicionalne ekonomije.

Sveučilište Algebra pokrenulo novi studij digitalne ekonomije

Sveučilište Algebra, dobivši dopusnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, pokrenulo je još jedan novi prijediplomski sveučilišni studijski program, ovog puta u polju ekonomije.

Poslovna ekonomija i digitalno poslovanje novi je studij koji će otvoriti vrata svima koji žele upoznati svijet izvan granica tradicionalne ekonomije i učiti više o poslovanju i radu u svijetu u kakvom danas živimo. Voditelj studija je dr. sc. Nikola Drašković, ekonomski stručnjak s bogatim iskustvom rada u realnom sektoru.

"Novim studijskom programom Algebra nema samo za cilj stvoriti generaciju poslovnih stručnjaka, nego i zajednicu budućih lidera i menadžera koji će informirano, savjesno i odgovorno upravljati suvremenim kompanijama nove generacije", ističe izv.prof.dr.sc. Mislav Balković, rektor Algebre.

Podršku pokretanju novom studijskom programu dale su i četiri najveće kompanije specijalizirane za reviziju, porezno i poslovno savjetovanje (Big Four): EY Hrvatska, Deloitte Hrvatska, KPMG in Croatia i PwC Hrvatska te Forvis Mazars s kojima je potpisan Sporazum o suradnji.

"Naša najveća snaga leži u našim zaposlenicima i njihovom znanju, podržanom globalnom ekspertizom. Sukladno tome, već dugi niz godina uspješno surađujemo s različitim visokoobrazovnim institucijama na privlačenju i razmjeni ljudskih potencijala i znanja. Podržavamo ovu inicijativu Sveučilišta Algebra jer smatramo da će ona još više ojačati suradnju između visokoobrazovnih institucija i gospodarstva što je nužan preduvjet za postizanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva na globalnom tržištu", izjavio je povodom potpisivanja Sporazuma, Joško Džida, partner u KPMG-u Hrvatska.

Potpisnici će u okviru Sporazuma poduzimati raznovrsne zajedničke aktivnosti, kao što su kreiranje smjernica razvojnih politika za integraciju poduzetničkih aktivnosti u obrazovne inicijative; organizacija seminara, radionica, konferencija i okruglih stolova; rad na osiguranju studentskih praksi te izrađivanje stručnih analiza na teme važne za znanost i gospodarstvo.

Studenti po završetku prijediplomskog sveučilišnog studijskog programa Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja stječu 180 ECTS bodova i akademski naziv Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije uz kraticu univ.bacc.oec.