MOBILNA TELEKOM INDUSTRIJA

Globalni inovatori okupljaju se na MWC Shanghai

MWC Shanghai je proširio svoj fokus s čiste mobilnosti, s 30 posto sudionika prošle godine koji su predstavljali susjedne industrije. Izložba se prostire u pet dvorana SNIEC-a. Amazon Web Services i Spacecom izlagat će prvi put.

Globalni inovatori okupljaju se na MWC Shanghai
Dražen Tomić / Tomich Productions

Azijski događaj GSMA-e vraća se u Šangaj sljedeći tjedan pod temom Budućnost na prvom mjestu. MWC Shanghai održat će se od 26. do 28. lipnja u Shanghai New International Expo Center (SNIEC) i Kerry Hotel Pudong.

Događaj će privući više od 150 govornika i oko 250 izlagača, sponzora i partnera iz cijelog mobilnog ekosustava. Podteme pokrivaju 5G i šire, AI ekonomiju i proizvodnju DX. Keynote 1 uključuje predsjedavajuće tri glavna kineska mobilna operatera, koji nastavljaju bilježiti solidan rast nakon kontinuiranih mrežnih ulaganja. Capex operatera, otprilike dvostruko veći od kapitalnog intenziteta mnogih drugih tržišta, ostaje povišen gotovo pet godina nakon prvog pokretanja 5G usluga.

Tijekom Keynote 1, generalni direktor GSMA Mats Grannryd vodit će panel raspravu s Globe Telecomom i Axiata Groupom o Open Gatewayu u kontekstu Azije i Pacifika. Yang iz Sun Media Groupa, bivši televizijski novinar i voditelj jedne od vodećih kineskih privatnih medijskih grupa, pridružuje se Huawei izvršnom direktoru odbora Davidu Wangu, ZTE CEO Xu Ziyangu i Honor CEO Georgeu Zhaou u Keynote 2 na temu AI First.

Izvan Kine, glavni govornici su izvršna direktorica poslovnog razvoja u Singtelu Anna Yip, predsjednik i glavni izvršni direktor Globe Telecoma Ernest Cu, glavni izvršni direktor telekomunikacijskog poslovanja Axiata Group Hans Wijayasuriya te financijski direktor i operativni direktor Qualcomma Akash Palkhiwala. Viši rukovoditelji iz Ant Groupa, Amazon Web Services, AutoFlighta, tvrtke za tehnologiju samovozećih automobila AutoX, Capitallinka i Beijing Unionpay Card Technology također su u redu za predstavljanje.

MWC Shanghai je proširio svoj fokus s čiste mobilnosti, s 30 posto sudionika prošle godine koji su predstavljali susjedne industrije. Izložba se prostire u pet dvorana SNIEC-a. Amazon Web Services i Spacecom izlagat će prvi put. Ovogodišnja novost je Connected Industries, glavna značajka MWC Barcelona. Namjensko područje za povezana poduzeća i organizacije bit će fokusirano na regiju, pod temama Proizvodnja i pametna mobilnost.

MWC Shanghai također će ugostiti finaliste GSMA-China Telecom Open Gateway Hackathona, koji se održava 48 sati počevši od 25. lipnja. Čelnici industrije imat će priliku sudjelovati u programu Digital Leaders i pridružiti se kreatorima politika na regionalnim okruglim stolovima posvećenim APAC-u , LATAM i MENA.