NOVE MOGUĆNOSTI

Platforme će do 2029. godine izdavati 35 posto svih platnih kartica

Mogućnost prilagođavanja kartica koje se izdaju omogućit će financijskim institucijama da ispune nove propise koji zahtijevaju usluge pristupačnosti, uključujući Europski zakon o pristupačnosti.

Platforme će do 2029. godine izdavati 35 posto svih platnih kartica
Depositphotos

Nova studija koju je proveo Juniper Research otkrila je da će se broj kartica koje izdaju platforme za izdavanje kartica udvostručiti sa 748 milijuna u 2024. na 1,4 milijarde u 2029. platforme za izdavanje kartica upravljaju API-jem, što izdavateljima omogućuje trenutno izdavanje platnih kartica. Kako bi ostale konkurentne naspram agilnih samo digitalnih banaka, tradicionalne banke moraju usvojiti moderne platforme za izdavanje kartica kako bi odgovorile na brze promjene potrošačkih trendova i poboljšale korisničko iskustvo.

Kako se broj načina plaćanja dostupnih potrošačima povećava, izvješće je predviđalo da će se izdavatelji kartica suočiti sa sve većom konkurencijom kako bi ostali "najviše u novčaniku" za korisnike. Očekuje se da će usluge personalizacije vlasnika kartice koje nude moderne platforme za izdavanje kartica, kao što su pametni PIN i personalizirana grafika, pružiti ključnu točku razlikovanja od usluga koje su pokrenuli konkurenti.

Nadalje, mogućnost prilagođavanja kartica koje se izdaju omogućit će financijskim institucijama da ispune nove propise koji zahtijevaju usluge pristupačnosti, uključujući Europski zakon o pristupačnosti. Na primjer, moderne platforme za izdavanje kartica olakšat će izdavanje kartica sa značajkama kao što su kartice za glasovno plaćanje za osobe oštećena vida.

Izvješće je identificiralo prvo digitalno izdavanje, pri čemu se digitalna kartica osigurava odmah dok je fizička kartica u tranzitu, kao korisno za pomoć bankama u modernizaciji ponude. Ovaj pristup povećava stope aktivacije kartice i omogućuje kupcima da odmah počnu kupovati; pomaže da kartice ostanu vrijedan prijedlog usprkos konkurenciji A2A (Account-to-Account) plaćanja. Izdavatelji koji to ne uspiju ponuditi teško će ostati konkurentni.