UMJETNA INTELIGENCIJA

Anthropic objavljuje svoj najmoćniji AI model

Claude 3.5 Sonnet pokazuje značajan napredak u razumijevanju nijansi, humora i složenih uputa, te je izniman u pisanju visokokvalitetnog sadržaja s prirodnim, relativnim tonom, istaknula je tvrtka u objavi na blogu.

Anthropic objavljuje svoj najmoćniji AI model
Depositphotos

Anthropic je lansirao svoj najnoviji AI model Claude 3.5 Sonnet. Tvrtka tvrdi da je to njen najsnažniji model do sada.

Google i Amazon Anthropic su rekli da je njihov model Claude 3.5 Sonnet prvo izdanje u nadolazećoj obitelji Claude 3.5. Navedeno je da je Sonnet dvostruko brži od svog prethodnog vodećeg modela, Claude 3 Opus, dok nadmašuje konkurentske modele. AI tvrtka predstavila je Claude 3 u ožujku.

Claude 3.5 Sonnet pokazuje značajan napredak u razumijevanju nijansi, humora i složenih uputa, te je izniman u pisanju visokokvalitetnog sadržaja s prirodnim, relativnim tonom, istaknula je tvrtka u objavi na blogu. Također je navedeno da može samostalno pisati, uređivati ​​i izvršavati kod sa sofisticiranim mogućnostima razmišljanja i rješavanja problema.

Claude 3.5 Sonnet dostupan je besplatno na web stranici tvrtke i u Claude iPhone aplikaciji. Pretplatnici Claude Pro i Team plana također mogu pristupiti najnovijem modelu s višim ograničenjima cijene.