NAJBOLJI PROJEKTI

Izabrani pobjednici 16. generacije startupa Algebra LAB-a

Izabrani pobjednici 16. generacije startupa Algebra LAB-a

Demo Day, završno događanje Sveučilišta Algebra održano u čast 16. generacije startupa stasalih u Algebra LAB-u, okupilo je na jednom mjestu investitore, poduzetnike i predstavnike akademske zajednice koji su došli poslušati inovativne ideje i proglasiti pobjedničke projekte za 2024.

Svoje poduzetničke ideje prezentirali su timovi, a najbolji startupi i ove su godine odabrani u dvije kategorije - The Best Pitch i The Best Business Case. O radovima su odlučivali članovi stručnog žirija, od kojih su neki i sami polaznici poduzetničkog inkubatora Algebra Laba.

U kategoriji The Best Pitch odabran je tim Rearm, startup koji se bavi proizvodnjom AI i no-code rješenja te donosi inovacije na područje automatizacije poslovanja. Uz razvoj softverskih aplikacija za klijente i poslovni consulting, Rearm se bavi razvojem vlastitih proizvoda koji će uskoro ugledati svjetlo dana na hrvatskom tržištu, a osnovali su ga Ena Fuzul i Josip Ivković - prijatelji iz srednjoškolskih dana.

U kategoriji The Best Pitch su presudile kvaliteta prezentacije i uvjerljivost, dok su u kategoriji The Best Business Case kriterij bili smislenost poslovnog problema, najveći potencijal za investiranje te snaga poslovnog modela. U njoj je žiri oduševio tim Daidream s aplikacijom Tales of Mello, koja mijenja način na koji djeca uče i doživljavaju svijet oko sebe.

Daidream tim čine Nevio Burić, Dominik Kajba, Johann Scherer, Jan de Jong i Zvonimir Kišurek, a njihova priča oživljava inspiraciju, viziju i odlučnost da se promijeni pristup dječjem obrazovanju kroz tehnologiju. Tales of Mello nije tek još jedna aplikacija za djecu. To je platforma koja će privući svu njihovu pažnju, što je u današnje vrijeme izazovno, te će ih povesti u svijet Melloa, njegovih prijatelja i uzbudljivih priča koji će ih poučavati novim i zanimljivim stvarima iz dana u dan, naglasili su iz tima.

U okviru Demo Daya održana je i rasprava Fail Forward: The Startup Guide to Transforming Setbacks into Success na kojoj se razgovaralo o izazovima i neuspjesima koji se ponekad događaju na poslovnom putu mladih timova u razvoju, a koji su sastavni dio napretka kompanija te o tome kako te privremene prepreke transformirati u smjeru uspjeha.