KORISNA PLATFORMA

DressApp.GREEN predstavio aplikaciju za prodaju viška stvari iz ormara

"Artikl oglasite na svom profilu, sami odredite cijenu i opišete predmet koji prodajete te pustite algoritam da kupce dovede do vas."

DressApp.GREEN predstavio aplikaciju za prodaju viška stvari iz ormara

Predstavljena je domaća platforma DressApp.GREEN koja se bavi gorućim problemom modne održivosti i štetnog trenda brze mode zbog kojeg godišnje odbacimo više od 90 milijuna tona odjeće i obuće.

Platforma je kombinacija društvene mreže i webshopa, a korisnici putem nje mogu prodavati svoj višak modnih artikala, kupovati artikle drugih korisnika, ali i objavljivati dnevne modne kombinacije kojima je za cilj inspirirati ostale članove da više koriste ono što već imaju u ormaru. U aplikaciji su integrirani sustavi za dostavu i plaćanje, a kupac ima pravo na plaćeni povrat ukoliko artikl ne odgovara onom iz oglasa. Na taj način u DressApp.GREENu jamče potpunu sigurnost i zaštitu kupca i prodavatelja i pružaju svojim korisnicima premium uslugu sa 0-24 sata dostupnom podrškom.

Ako želite prodavati putem platforme i riješiti se svih onih modnih ulova koje ste sakupili tijekom godina, a više ih ne nosite, također je proces iznimno jednostavan.

"Artikl oglasite na svom profilu, sami odredite cijenu i opišete predmet koji prodajete te pustite algoritam da kupce dovede do vas. Prije nego počnete prodavati i objavite prvi oglas, aplikacija vas uputi da kreirate svoj Stripe Express račun putem kojeg u svakom trenutku pratite svoju zaradu i primate uplate na račun", pojašnjava Maja Pulić, osnivačica startupa DressApp.GREEN.

Prodavatelj treba upisati samo svoje ime, adresu i IBAN za primanje uplata. Cijeli proces traje kraće od minute. Tek nakon prve prodaje Stripe će tražiti dodatno da potvrdite svoj identitet no i pritom je korisnička služba DressAppa dostupna 0-24 putem društvenih mreža, maila ili whatsappa, kako je korisniku lakše.

Iako je u početnoj fazi primarna funkcija aplikacije kupnja i prodaja, pod sloganom #nemoraskupitsve naglašava da second hand nije jedini način za poticati modnu održivost. U planu im je promovirati iznajmljivanje odjeće, posuđivanje, češće i duže nošenje onog što već imamo, biranje kvalitetnijih artikala koji će trajati godinama, ekološki materijali, recikliranje, doniranje te davanje prednosti domaćim proizvođačima i dizajnerima.

Čitav niz koraka koji bi trebali doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena, a koje su izravno uzrokovane modnom industrijom kao trećim najvećim zagađivačem današnjice.