IZNIMNA PRIZNANJA

Domaći kreativci s dva lava na Cannes Lionsu postali najuspješniji u regiji

Ova postignuća zrcale činjenicu da je hrvatska oglašivačka industrija najveća u regiji.

Domaći kreativci s dva lava na Cannes Lionsu postali najuspješniji u regiji

Agenciji Bruketa&Žinić&Grey Cannes Lions dodijelio je brončanu nagradu za projekt "Priča koja vrijedi svakog slova", realiziran uz sudjelovanje Komunikacijskog laboratorija u kategoriji Print & Publishing, dok je Studio Tumpić/Prenc osvojio broncu za projekt "Vrijeme je za tvoje vrijeme" u kategoriji Design.

Time domaći komunikatori, nakon stroge selekcije među najboljim projektima diljem svijeta, ove godine u Hrvatsku donose čak dva kanska priznanja. Za agenciju Bruketa&Žinić&Grey ovo je već drugi kanski lav.

"U ovoj kampanji nije riječ samo o tjestenini, niti o pjevanju tradicijskih pjesama. Ovo je kampanja koja govori o pripadanju i ljubavi, ljubavi prema svojoj obitelji, prijateljima i onom malom dijelu svijeta koji smatrate svojim", naglasio je Nikola Žinić, voditelj nagrađene kampanje ispred agencije Bruketa&Žinić&Grey te dodao:

"Iza ove jednostavne, a genijalne kampanje stoji veliki tim. Držeći u ruci malu kutiju s točnim brojem slova jedne popevke osjećate pažnju koju smo joj pridali i tako materijalizirali krhkost baštine koja nam lako može izmaći ako ne brinemo o njoj."

Podsjetimo, četiri hrvatske agencije - Imago Ogilvy, Studio Sonda, EssenceMediacom i Bruketa&Žinić&Grey - ranije su za svoj kreativni rad osvojile kanske lavove, najprestižniju nagradu kreativne industrije globalno. Ovo je ujedno treća godina zaredom kako Cannes Lions prepoznaje kvalitetu hrvatskih kreativaca i pozivanjem u svoj stručni žiri - prva je predstavnica hrvatske kreativnosti u kanskom žiriju bila Jelena Fiškuš 2022. godine, prošle godine u žiriranju kako Cannes Lionsa tako i natjecanja Cannes Young Lions iz Hrvatske sudjelovali su Davor Bruketa i Damir Ciglar, dok su ove godine hrvatsku kreativnost u žiriju predstavljali Sean Poropat i Ivan Golubić, ujedno jedini predstavnici u žiriju iz cijele regije.

Ova postignuća zrcale činjenicu da je hrvatska oglašivačka industrija najveća u regiji te da je tržište sve snažnije i kontinuirano unaprjeđuje svoju kvalitetu. U posljednjih nekoliko godina projekti hrvatskih agencija tržišnoga komuniciranja ističu se u regiji po osvajanju nagrada i priznanja – uz Cannes Lions – i na brojnim međunarodnim strukovnim natjecanjima.

Napredak cijele hrvatske komunikacijske struke reflektira se u povećanom broju stranih narudžbi, međunarodnim priznanjima i članstvima u žirijima međunarodnih natjecanja.